Bert en Joke

Bert en Joke

Ons avontuur startte op 13 januari 2005. Neen, het was geen vrijdag maar wel een donderdagavond. Sinds die dag zou het cijfer “13” een belangrijke rol spelen en ook zijn nut als geluksgetal aantonen!

Joke, afkomstig uit “Brugge, die scoone” kwam al gauw overgewaaid naar Wevelgem om er haar intrek te nemen in de Menenstraat 57.
Bert leerde haar de knepen van het mountainbiken en andere fietsavonturen en samen trokken ze er regelmatig op uit. Tijdens de zomervakantie waren de Zwitserse bergen de reisbestemming.

Het jaar nadien mocht het iets verder zijn. Samen trokken Joke en Bert richting Namibië om er te genieten van een schitterende safari, magnifieke landschappen en adembenemende verhalen van de Himba’s en bosjesmannen. Een onvergetelijke gebeurtenis! Kortom: een pré-huwelijksreis!

Inderdaad, want het jaar nadien was het zover. Op vrijdag 13 juli 2007 traden Bert en Joke in het huwelijksbootje. Of beter: in de riksja! Met de fiets trokken ze naar de kerk en gaven ze elkaar het ja-woord.

Precies één jaar later, op zondag 13 juli 2008 stond de tandem opnieuw klaar aan de kerk. Ditmaal was er een zitje bijgemaakt want die dag werd kleine Marie boven de doopvont gehouden. Tja, Wilg 30 is groot genoeg zodat er zeker een extra bewonertje mocht komen. Marie werd geboren op 21 mei 2008 en beleeft dolle avonturen in haar nieuwe stek.

Intussen genieten wij ook van onze nieuwe stek in de Wilgenstraat en willen we er snel een gezellige thuis van maken.

Het nieuwe huis kon nog  een extra bewonertje aan. En zo geschiedde… op 17 oktober 2009 werd Mats geboren! Marie kreeg er een broertje bij. Een flinke stoere knaap die later zal kunnen meepraten met de papa over het wielrennen en het voetbal. Of is dit iets te cliché?

Nou ja, spelen doen ze alvast met veel plezier en met twee is immers nog altijd leuker dan alleen.

Toch zullen ze straks ook moeten leren delen met hun kleine zusje Clara, want sinds 3 februari 2012 is de puzzel compleet. Clara is de nieuwste inwoner van Wilg30 en ligt voorlopig nog rustig te soezen in haar mandje. Toch kijkt ze al reikhalzend uit naar de leuke spelmomenten met broer en zus … en vooral naar de zomer!

– 09 februari 2012 –