De ronde van Vlaanderen op en rond Kluisbergen

Vanmorgen om 07 uur verzamelen geblazen met de Fuerzatroepen om de Vlaamse Ardennen te gaan verkennen. Dries, David, de gebroeders Declerck, Simpie, mezelf  en ook outsider Gaetan waren van de partij. Eenmaal de regen wat was weggetrokken daalden we af naar de voet van Kluis om aan het echte werk te beginnen. Via de Waalse kant reden we opnieuw naar de top om nadien richting Knokteberg aan het rijtje hellingen te beginnen: Kwaremont, Kalkhove, Paterberg offroad, Kabernol, Koppenberg, Steenbeekdries, Stationsberg, Taaienberg en Kanarieberg.
Tussenin was het ook nooit plat wat ervoor zorgde dat de batterij langzaam leegliep. Toen de makkers het treintje op gang trokken op de (ingekorte) weg tussen Muziekbos en Kluisbergen ging het licht even uit en kwamen er zwarte bollen voor de ogen. Wow… dit doet pijn! Gelukkig hield de trein even halt en kon ik samen met hen de laatste helling van de dag (de Hotond) overwinnen om nadien uitgeteld aan te komen in het Kluisbos. Het was een deftig lastig maar schitterend tochtje. Volgende keer zorgen we voor de volle versie (als de conditie iets beter is). Voor de statistieken: 65 km en meer dan 1200 hoogtemeters. Voor de moral: we hebben het overleefd!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *