Theux. Mon dieu!

Op Pinkstermaandag is er traditioneel de Ardennes Trophy in Theux (La Reid). Deze mountainbike marathon staat gekend als één van de lastigste en technische in zijn soort. Je krijgt immers meer dan 20 hellingen voorgeschoteld in 85 km waarbij het venijn duidelijk in de staart zit. Ook dit jaar schreef ik me weer in voor deze klassieker. Vorige week bleek dat er ook heel wat anderen dit zouden doen en dit had me toch wel overhaald om tien dagen na Waimes nog eens de verre verplaatsing te maken naar de Ardennen. Om goed af te spreken stuurde ik zaterdag de anderen een sms maar al vlug bleek dat er maar één deelnemer was: mezelf! Ontgoocheld begon ik te twijfelen om deze uitstap op mijn eentje te doen. Het feit dat er nog heel wat schoolwerk wachtte en dat de(langere) nachtrust ook wel deugd zou doen, deden me beslissen om thuis te blijven. Ik geraakte zelfs mijn fiets niet op op deze vrije dag. Vooral dat laatste steekt wel een beetje. Het wordt tijd dat er vakantie komt (of ietsje meer vrije tijd) om de fietsconditie wat op te krikken. Eén ding staat wel vast: 13 juni ga ik zeker naar Malmédy. Al ben ik alleen en al zijn er verkiezingen. De mooiste marathon van het jaar mag je immers niet missen.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *