De dag voor de Ronde

De dag voor de Ronde van Vlaanderen is het traditiegetrouw de hoogdag voor de wielertoeristen. Die mogen dan de grote mannen even imiteren en het beste van zichzelf geven op het parcours van de RvV. Ikzelf maak er al enkele jaren de gewoonte van om die dag met de mountainbike een trainingsritje te maken in de Vlaamse Ardennen. Een mix van offroad en legendarische hellingen doen me dan ook altijd even de sfeer opsnuiven van Vlaanderens mooiste koers. Na de offroad aanloop via Kluisberg trok ik  – net als de duizenden wielertoeristen – richting Côte de Trieu (Knokteberg), Kwaremont, Patersberg, Koppenberg, Stationsberg en Taaienberg. Na dit pakketje hellingen besloot ik terug te keren naar de startplaats, nl. het Kluisbos. Onderweg speelde ik nog even de ‘groene ridder’ door een wielertoerist vriendelijk aan te spreken nadat hij zijn papiertje van zijn energiereep en energiegel in de gracht kliederde. De onbenul haalde het nog in zijn hoofd mij de huid vol te schelden en als verwijt ‘mountainbikerke’ te gebruiken! Kleinzielige mens: weten dat het verkeerd is en toch nog gelijk willen halen. Ze zouden al die mannen een fikse boete moeten geven.

Route 03.04.10

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *