1% eraf?

Vandaag wakker geworden met het nieuwsbericht dat onze minister van onderwijs wil besparen op het loon van de leerkracht. Zelden zo snel bij mijn bewustzijn geweest als deze morgen! Het is nu niet omdat het mijn werksector is dat ik van zo’n idee pisnijdig word, maar als ze een jaartje terug eens de lonen van al die topmanagers publiceerden, stel ik me de vraag of ze niet aan het verkeerde adres zijn voor die ene procent. Bovendien wordt het beroep van leerkracht te vaak afgedaan als een droomjob met wel héél veel vakantie.  Oké, dit is nu eenmaal zo dat er heel wat dagen zijn dat er geen kinderen op school aanwezig zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat er niet gewerkt wordt achter de schermen. Bovendien wordt het takenpakket dat op de school afkomt steeds ruimer en stellen de ouders ook steeds meer eisen. Er moet gewerkt worden aan een gezondheidsbeleid, een preventiebeleid, sociale vaardigheden, techniek op school, ICT,  en nog zoveel meer. Voor 1% minder loon wil ik wel een vermindering van het takenpakket in de plaats, maar misschien moet de Vlaamse regering gewoon zijn doelen wat bijschaven. Thuis moet je ook geen nieuwe auto kopen als er geen duiten zijn. Benieuwd of minsiter Smet dit blogje zou lezen… Misschien moet ik hem toch even een mailtje sturen.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *