Ardennes Trophy Theux

Ardennes Trophy 2009.jpgPinkstermaandag staat al jaren synoniem voor een schitterende mountainbikemarathon in Theux. De Ardennes Trophy wordt aanzien als de moeders der marathons en zoals alle moeders verdient ook deze heel wat respect.  Het parcours is dan ook eentje om duimen en vingers van af te likken en is zeker geen makkie. De 70 of 85 km brengen je over technische stukken, mooie singletracks, rotsige keien, glibberige paden, steile afdalingen en nog steilere beklimmingen. Kortom: een traject vol afwisseling met nauwelijks recuperatiestukken. Omdat de fietsintensiteit nog niet te schitterend hoog was de laatse maanden koos ik -net als vorig jaar- voor de 65 km die er uiteindelijk toch weer 70 zouden zijn. Reeds van bij het begin is het deftig klimmen. Na de startklim volgt de ene afdaling de andere steile klim om. Een passage door het water, een eerste doortocht aan de finish, rijden over de binnenplaats van een kasteel, … alles passeert de revue. Nabij het kasteel van Franchimont wordt het parours van de 85 km verlaten en volgt er een makkelijker deel langsheen het water. Voor de laatste 10 km maken we terug aansluiting met de rest van de bikers en wachten er nog twee aartsmmoeilijke klimmen. Eentje doorheen het bos van iets meer dan 2 km om daarna in snelvaart en via haarspelden af te dalen naar de voet van de lange steile slotklim. In Theux is het echt afzien tot de laatste meters! Uiteindelijk bereik ik na 3 uur en 54 minuten de streep. Goed voor een 69ste stek op meer dan 450 ingeschrevenen. Ik ben best tevreden rekening houdende met de weinige trainingskilometers en de weinige nachtrust van de voorbije dagen. Op naar Malmédy op 14 juni!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *