Mountainbike@ Kluisbergen

Vandaag voor het eerst dit jaar met de mountainbike richting Kluisbergen getrokken. Het zalige lenteweertje (geen wolkje aan de lucht) en de prima temperatuur deden me zelfs voor het eerst dit seizoen in korte mouwen en korte broek fietsen! Ik was van plan het trainingsparcours af te leggen en te zien hoe goed het ging. Een relaas…
Gestart aan camping Panorama om nadien onmiddellijk off road de zijkant van de Kluis op te klimmen en zo verder naar de Toren. In het begin was het toch wel weer even wennen aan de mountainbike. Na de Kluis doorkruist te hebben ging het richting Knokteberg. Ik hou wel van die helling: gezapig omhoog met het steilste stuk op het eind en bovendien ook nog lang. Van Knokteberg naar Kwaremont en Paterberg. Op deze laatste liep het wat minder maar deze korte maar steile helling is dan ook allesbehalve mijn favoriet. Boven toch even serieus uithijgen en verder koers zetten richting Kabernol en Kortekeer. Intussen voel ik duidelijk dat de conditie nog niet top is maar dat de hellingen wel “deugd” doen. Uhum, van zelfpijniging gesproken! Na de Kortekeer besluit ik om door te gaan tot aan de Koppenberg en daar een lusje te rijden met de beklimming erin om nadien terug af te zakken richting Kluis. Een goede keuze zo bleek achteraf want de wind waaide bij de terugrit voortdurend in het nadeel. Uiteindelijk nog de klim van de “Pensemont” gedaan om zo via het Kluisbos terug aan de camping te komen. Resultaat: iets meer dan 50 km en 987 hoogtemeters. Al bij al niet slecht voor een eerste ritje. Nu even bekomen met paaseieren en dan terug verderwerken aan de conditie!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *