Gent-Wevelgem

Feestdag in de gemeente. Feestdag in wielerland. Traditiegetrouw neem ik de ochtendshift voor mijn rekening bij de start van de heren in Deinze. Vroeg uit de veren (met het uurtje minder slaap wegens zomeruur) om rond 07 uur al aan te komen aan de Brielpoort. Frisse, grijze lucht wacht straks op het gezelschap van bussen, ploegleiders, renners en toeschouwers. Nadat het circus rond 11 uur op gang werd geschoten was het tijd om naar Wevelgem te trekken. Samen met de kinderen ging ik al even de sfeer opsnuiven voor de aankomst van de dameswedstrijd. Op de eretribune zagen we de dames sprinten voor de zege! Uiteindelijk gingen de bloemen naar de Nederlandse Kirsten Wild. Al hadden we die liever gegeven aan Letizia Paternoster. Alleen voor zo’n naam al! Zij wou nadien heel lief op de foto met de kinderen. Sjiek zeg!
Toen het grote geweld van de profrenners hun intocht maakte keken we op de buis hoe Kristoff de zege pakte. Wat een verrassing.
De feestdag mochten we nog leuk afsluiten met een hapje en een drankje op de receptie. Na deze uitnodiging na vele jaren aan mij te laten voorbijgaan trokken we nu wel eens richting Porseleinhallen. En ja, ook dat was de moeite: feest op z’n best! Vive le vélo!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *