Namiddagje in de westhoek.

rodebergVandaag eindelijk nog eens de fiets op geraakt. Een rustig grijs ritje van afgelopen woensdag niet meegerekend was het toch al een tijd geleden dat de fiets me zag. Om het nuttige aan het aangename te koppelen besloot ik richting Heuvelland te fietsen. ‘s Middags zouden Joke en de kinderen ook naar daar trekken zodat we samen nog konden picknicken en genieten van het mooie weer. Jaja, voor het eerst sinds een dikke week waagde de zon zich nog even door het wolkendek. De fietstocht verliep vlotjes maar na 65 km door berg en dal was het vet toch van de soep. De terugval van de conditie gaat blijkbaar altijd rapper dan de opbouw. Soit, deel twee wachtte en dit was een lekkere picknick en een namiddagje genieten op en rond de Rodeberg. In de afzink van de Kosmos vind je nu de speelberg terug. Een speelplein ingericht met natuurlijke materialen. Voor de kinderen een leuke speelplek en ook de ideale picknickplek! Nadien wandelden we doorheen het bos terug richting Molenhof om via de andere kant verder te wandelen op de rustige paden rond de Rodeberg. Het regenweer van de afgelopen dagen had ook hier duidelijk zijn sporen achter gelaten want er lag heel wat modder en aarde op de wegen en in het bos. Na dit stevig klimwerk was het tijd voor een frisse pint of een ijsje om de calorieën weer aan te vullen. Uiteindelijk wandelden de drie bengels allemaal heel flink de volledige tocht en was dit ijsje dan ook dik verdiend. Juist ja, voor Clara mocht het wel een pannenkoek zijn. Goed gedaan, gastjes!

 

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *