Tweede ritje van het jaar.

FietsritOndanks de eerste vrieskou wou ik vandaag toch de fiets op. Nadat de rit vorige week letterlijk in het water viel wou ik deze week niet opnieuw thuis blijven zitten. Goed ingepakt sprong ik op de mountainbike om een rustig ritje te maken langsheen de Kezelbergroute en de andere nieuwe fietsroute tussen Roeselare en Zonnebeke. De wegen blinkten na deze eerste vriesnacht maar de zon aan de blauwe hemel deed toch het beste vermoeden voor deze zondagse rit. De nieuw aangelegde Kezelbergroute bolt prima met de mountainbike maar wordt toch nog plots onderbroken te Ledegem. Jammer! Hier moet je nog het centrum door om een paar kilometer verder weer in te pikken op de route. Aan het einde van deze tramroute zorgde een ijsplek echter voor een abrupt einde aan de vlotte tocht. Met een ‘kwak’ gleed mijn fiets helemaal onverwachts onderuit en vooraleer ik het goed en wel besefte knalde mijn hoof mét helm tegen het asfalt en gleed ik op mijn linkerkant enkele meters over het ijs. Amai, al vlug moest ik toegeven dat die helm me vandaag van heel veel erger gered had. Na enkele minuten te bekomen reed ik uiteindelijk met pijn aan de heup en een ‘doorschud hoofd’ de tocht verder maar met veel schrik om er nog eens bij te gaan liggen. Enkele kilometers verder, op één van die landelijke wegen, zag ik nog een fietser tegen de grond smakken. Neen, deze morgen zal ik heus niet de enige geweest zijn.
Na zo’n dikke twee uur was ik toch blij om de fiets de fietsenstalling binnen te rijden. Missie volbracht maar als het volgende week nog zo’n vriesweer is, dan pas ik toch wel!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *