Bib in het park.

PapierkoningNeen, ik ben niet de grootste boekenwurm (alhoewel ik wel graag lees) maar toch probeer ik regelmatig eens een kijkje te nemen in de bib. Met drie opgroeiende kinderen biedt deze plek immers een schat aan ontdekkingsmateriaal en prikkels om de curieuzeneuzen in hen los te laten. Elke bezoekje eindigt toch wel weer met een verrassend boek of spel. Ja, want de bib is meer dan boeken alleen!

Ik was dan ook heel nieuwsgierig naar de nieuwe ‘Bib in het park’ en ik moet zeggen dat ik héél aangenaam verrast ben na het openingsbezoekje. Het gebouw is nog slechts een geraamte van zijn vroegere versie. De volledige binnenruimte is prachtig vernieuwd en ademt openheid en rust uit. De feestelijke opening was echt een voltreffer! Met enkele collega’s hadden we afgesproken om als ‘vroege vogels’ erbij te zijn om 09 uur. Zo gezegd, zo gedaan. Na een warm onthaal konden we met een plannetje op verkenning in de nieuwe ruimte. De kinderen waren al meteen in de ban van de papierkoning die op een meesterlijke manier zijn verhaal bracht. Alleen al voor deze koning mag een koninkrijk nooit verdwijnen. Ook ikzelf genoot mee van het verhaal en de manier waarop het gebracht werd. Mooi.
Met een koffiekoekje in de hand konden we op pad. (Tja, boeken en koffiekoeken samen: het mocht voor één keer). De prachtige leeshoek, de uitdagende vertelhoek, veel plaats om tot rust te komen in het salon, de kraakwitte kasten, de efficiënte manier waarop met kleuren wordt gegoocheld om iets terug te vinden, de tentoonstellingsruimte en last but not least: de manier waarop het gebouw zich nu in het park bevindt! Raar maar waar, maar vroeger was dit een gebouw in het park en was het eerder een storende vlek in de groene Wevelgemse mini-long. Nu lijkt het gebouw in harmonie met zijn omgeving en krijg je een andere blik op het park wanneer je uit de bib naar buiten kijkt. Vroeger had ik dit gevoel niet. Nu wel. De naam ‘Bib in het park’ is meer dan passend en past hier ook thuis.
En weet je, ik denk dat ik hier wel eens vaker thuis zal komen. Al was het maar om even in het salon te zitten.

1 Comment

  1. Tiny

    Ha, kijk hier! Een bloggende man in Wevelgem, waar zat je zo lang? 😉
    De papierkoning had ik ook gefotografeerd, en ook de uitleenspelletjes, en de dvd’s… Er is gewoon zo veel, het kon er niet allemaal op. Mij zul je er ook regelmatig terugzien.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *