Zonnebeke in de zon.

fietstochtzonnebekeHet leek er even op dat het geplande fietstochtje rond Zonnebeke in het water zou vallen en dat de regen voor de tweede keer deze week roet in het eten zou gooien. Gelukkig wordt geduld beloond en brak de zon toch door het wolkendek zodat, samen met de oma’s en opa, toch koers konden zetten naar een zonnig Zonnebeke. De tocht bracht ons naar het Tyne Cot Cemetery waar we even halt hielden en de meer dan 10 000 graven aanschouwden. Daarna volgde wat heuvelend fietswerk langs het Canadese Memorial monument richting Passendale. We vervolgden de rit via knooppunt 45 om zo aansluiting te krijgen op de vernieuwde stroroute. Deze aangelegde fietsroute brengt je van Roeselare naar Zonnebeke. Voor ons wachtte er nog zo’n 7 km opboksen tegen de wind richting aankomst. Gelukkig is het een goed berijdbaar pad waar je ook geen auto’s hoeft te vrezen. Dit maakt de tocht met de kroost ook al een stuk veiliger en meer haalbaar. Uiteindelijk kwamen we na een dikke 15 km weer aan het kasteeldomein in Zonnebeke. Een lekker ijsje maakte de uitstap compleet! Dit park is trouwens een aanrader om eens te bezoeken: mooi, leerrijk omwille van het Passchendaele 1917 museum, een leuke drankgelegenheid en een speelruimte voor de kinderen. Kortom: we komen wel nog eens terug.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *