Kasteelcross Zonnebeke

Het is altijd leuk om eens de veldritsfeer op te snuiven. Tot vorig jaar trok ik jaarlijks naar Dottenijs voor de jaarlijkse veldrit maar deze wedstrijd is helaas wegens financiële perikelen van de kalender verdwenen. De dichtsbijzijnde cross is nu Zonnebeke dus trokken richting Kasteelcross.
In vergelijking met Dottenijs is de publieksaandacht hier wel groot en was het al zoeken naar een parkeerplaatsje om nadien tussen de mensenzee een glimp op te vangen van de opwarmende coureurs. Mats en Marie hadden de poster van Sven Nys meegenomen om er een handtekening te laten opzetten maar al vlug bleek dat dit wel een onmogelijke opdracht ging worden. We trokken het park in en zagen de renners door de modder fietsen en lopen. We riepen ‘Allé Sven! Allé Wout!’ maar ook ‘Allé Bjorn’ die hier aan zijn laatste wedstrijd bij de elites deelnam. Helaas zagen we hem maar één keer voorbijrijden want na een valpartij moest hij de strijd staken.
Intussen kregen we berekoud zodat we een warme chocomelk gingen drinken om dan snel terug te keren om de finish te kunnen meemaken. We zagen Wout van Aert als eerste over de meet bollen met een ruime voorsprong op Klaas Vantornout en Tim Merlier. Sven Nys eindigde als vijfde.
Na de cross bleven we nog even slenteren rond de mobilhome van Sven en Wout. Zo kregen we toch nog Nys te zien! Wout bleek al vertrokken maar toch mochten Mats en Marie even poseren met de beker en de ruiker bloemen. Schoon!

zonnebeke

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *