Raid des Hautes Fagnes – Malmédy

RDHFDe RDHF is de Ronde van Vlaanderen voor de klassieke renner od de Ronde van Frankrijk voor de ronderenner. Het is de mooiste, uitdagendste en lastigste mountainbikemarathon in eigen land. Het is bovendien schitterend georganiseerd en de tocht brengt je in één van de mooiste natuurgebieden van België. Alleen daarom moet je hier elk jaar aan de start staan.
Dit jaar waagde ik me nog eens aan de 90 km. De voorbije jaren reed ik steevast de tocht over 65 km maar toch wou ik nog eens de Hoge Venen doorkruisen. Gelukkig kon ik dit op droge wijze doen want dit parcoursgedeelte is pas echt lastig als het de voorbije weken ferm geregend heeft. Gelukkig lag alles er kurkdroog bij zodat de talrijke  boomwortelspassages niet al te gevaarlijk waren. Toch was niet alle geluk aan mijn kant want na zo’n 50 km kon ik mijn kleinste blad vooraan niet meer gebruiken. De ketting bleef steeds blokkeren waardoor ik de klim naar het kasteel van Reinhardstein te voet mocht doen. Bij de fietsstand aan het kasteel spoot men wat olie op de ketting en dit deed toch wonderen. Ik besloot hier te wachten op de andere Fuerzanen Gaetan en Stijn want de tocht was immers nog meer dan 30 km lang en beloofde nog zwaar te worden. Samen rijden leek me dan ook veel plezanter. En wonder boven wonder deden de ketting en het kleine blad het weer prima en putte ik nieuwe moed uit de beklimmingen die volgden. Uiteindelijk reden we met zijn drieën over de meet na meer dan 6 uur fietsen. Maar toch was dit een schitterende toch en was ik niet helemaal op. Dit laatste deed me vooral deugd!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *