Stadsklassen Brussel

Dit jaar trokken we opnieuw met de zesdeklassers op stadsklas naar Brussel. Intussen kennen we het programma al goed uit ons hoofd en weten we ook al de verschillende mogelijkheden in onze verblijfsplaats ‘de Waterman’. Om toch wat nieuws in deze tweedaagse te stoppen bezochten we dit jaar het Europees parlementarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, in plaats van het Federaal Parlement. Op die manier kwamen we eens in een andere wijk van Brussel terecht en moest er zelf gegidst worden. Lees: de audiogids zorgde ervoor dat je zelf bepaalde wat je wou weten en wat niet. Voor de kinderen was dit een nieuwe ervaring maar (na evaluatie) vonden er toch heel wat kinderen dit bezoek niet leuk. Al was het voornaamste besluit wel dat alles waar er geluisterd diende te worden op die manier ervaren werd… . Blijkbaar is het moeilijk om de moed op te brengen om te luisteren of om bij te leren. Jammer, want dit bezoekerscentrum was echt wel de moeite waard en biedt heel wat mogelijkheden.
Verder stonden de traditionele toeristische plekjes ook op het programma: Manneken Pis, de Sint-Hubertusgalerijen, de Grote Markt, de Sint-Michiels en Goedele Kathedraal, het Atomium en de Rue des Bouchers.
Bij de kinderen was het Atomium de topper van dienst! (Al dacht een leerling vandaag nog dat er maar 7 bollen waren. Toch niet goed gekeken blijkbaar…).

 

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *