Roc d’Ardenne

RocdArdenneZondag stond de eerste echte mountainbikeafspraak op het programma: de allereerste editie van Roc d’Ardenne. Over iets meer dan 80 km moesten er 2200 hoogtemeters overwonnen worden rondom Houffalize.
Aangezien ik een andere startbox had dan de andere Fuerzanen hees ik me na het startschot alleen de steile bult van de St. Roch op.
Vertrokken voor de eerste marathon van 2014! Tot aan de eerste bevoorrading was alles heel gekend terrein en was het bij momenten druk op het traject. Bij de eerste passage over de Ourthe moesten we zelfs een tiental minuten aanschuiven. Jammer! Hier zou zeker aan gewerkt moeten worden naar de toekomst toe. Na de klim richting Engreux ging het richting Bertogne en kregen we de ene steile klim na de andere voorgeschoteld. Het traject liet ons ook genieten van adembenemende vergezichten en mooie tracks. Het feit dat alles er perfect berijdbaar bij lag maakte het nog plezanter! Na zo’n 45 km kwamen we aan de derde bevoorrading die dicht bij ons huisje lag in Compogne. Hier stonden de kinderen en Joke te supporteren. Een pitstop inlassen om nog wat energie op te doen was dus aangewezen. Het vervolg van het traject had ik afgelopen donderdag gereden zodat ik heel goed kon inschatten wat er nog komen moest. Wel handig bij zo’n tocht! Zo wist ik dat het nu toch wel een stuk makkelijker was tot aan de laatste 15 km. Uiteindelijk moesten we op zo’n kleine 10 km van het einde nog eens ferm lang aanschuiven tussen de deelnemers van de andere afstanden om het water te dwarsen. Opnieuw een jammerlijke fout van de organisatie! Maar kom, het mooie weer, het schitterende parcours en het genieten van begin tot eind maakten deze eerste marathon van 2014 toch wel speciaal. Na iets meer dan 5 uur op de fiets reed ik over de aankomstlijn onder luid gejuich van de kroost. Dankjewel, kleine supporters!

 

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *