Raid des Hautes Fagnes – Malmédy

Tradities zijn er om in ere te houden. Zo stond eind juni opnieuw de RDHF op de kalender. Reeds voor de tweede maal wordt deze mountainbikemarathon verreden door vele Fuerzanen aangezien we er een clubweekend van maken. Door de loop der jaren evolueerde de focus van het weekend toch wel wat. Waar we vroeger op zaterdagavond vroeg onder het dons  kropen, de biertjes of de wijn aan ons lieten voorbijgaan en ons buikje rond aten met spaghetti en andere koolhydraten verloopt alles nu meer gemoedelijker en komen de geneugten des levens zeker aan bod: een aperitiefje met hapjes, een lekkere barbecue met cote à l’os, een flesje wijn en voor de vrijwilligers nog een banaantje met chocolade. We lieten het ons wel smaken. De ambitie voor mezelf was immers om de 65 km zonder krampen en in een deftige tijd te kunnen uitrijden. De weersomstandigheden konden echter wel roet in het eten gooien … en zo geschiedde …

RDHF-2013Bij de start hielden we het nog droog maar met een magere 12° graden kon je moeilijk van een zomers weertje spreken. Het parcours kende ik intussen al redelijk goed zodat ik niet voor verrassingen kwam te staan. Eenmaal aan de eerste bevoorrading nam ik de tijd om te eten en mijn truitje met lange mouwen mee te geven met de Fuerza-dames. Nog maar net was mijn truitje uit of de miezerige regen begon neer te dwarrelen. We waren vertrokken voor een glibberige, modderige en regen-editie van de RDHF. Dit zorgde er ook voor dat ik regelmatig last had van ‘chainsuck’ en mijn ketting er manueel mocht opgooien. Eenmaal aan het kasteel van Reinhardstein zorgde de regen ervoor dat de fun er af was. Ik wist dat er nog een heel technisch stuk volgde en een twee loodzware klimmen. Met nog zo’n kleine 20 km voor de boeg nam ik opnieuw voldoende tijd om te eten en te drinken. Hier kwam ik voor het eerst ook andere Fuerzanen tegen. Bert D. en Alain reden me na de eerste zware klim voorbij om hun weg te vervolgen op de 90 km. Ikzelf mocht na de passage door de Warche mijn weg vervolgen richting Malmédy. Met enkel de klim naar Chôdes nog voor de boeg was de eindmeet dichtbij. Ik finishte uiteindelijk na iets meer dan 05 uur op een 230ste plaats. Niet echt schitterend maar de conditie was dan ook niet echt super.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *