Weekendje Brussel

BrusselHet voorbije weekend trokken we er even op uit zonder kids. Bestemming was Brussel: niet ver en toch de moeite te ontdekken! Al enkele malen kom ik hier op stadsklas en heb ik het gevoel dat onze hoofdstad wel heel wat te bieden heeft. Bovendien kan je er vlot heen met het openbaar vervoer. Op vrijdagnamiddag bracht de trein ons naar onze hoofdstad. Marie had het wat moeilijk met het afscheid maar opa en oma zouden de komende twee dagen hun beste beentje voorzetten om er ook voor de kids een leuk weekend van te maken. De eerste avond trokken we op verkenning naar de Grote Markt en Manneken Pis. Plots stond er heel veel volk nieuwsgierig te wachten aan het sjieke hotel Amigo. Bruce Springsteen verbleef daar immers voor zijn optreden in Werchter en vele hoopten een glimp op te vangen van ‘the boss’. Een etentje in Rue des Bouchers leerde ons dat je er dik bent opgelegd en dat het eten verre van voortreffelijk is. Een blik op de website van tripadvisor moest ons nadien jammerlijk gelijk geven. Hadden we maar op voorhand even rond geneusd…
Zaterdag bezochten we eerst de St.-Michielskathedraal, het Koninklijk Paleis, het Warandepark en het Parlement om daarna met de metro naar de Heysel af te zakken. In Bruparck voelden we ons supergroot bij het bezoek van mini-Europa en konden we smullen van een lekkere maaltijd in één van de restaurantjes. Wat een verschil met gisteravond! We trokken ook nog naar de hoogste bol van het Atomium om daarna wat na te genieten op het Brosella-folkfestival in het park aan de voet van het Atomium. ‘s Avonds gingen we nog de sfeer opsnuiven en iets smullen in de buurt van de beurs. Deze wijk was een aangename kennismaking!
Zondagvoormiddag bracht de publieke lift van aan het Poelaertplein ons naar de Marollenwijk. We kuierden rond op het Vossenplein en zagen dat je echt wel alles kan kopen en verkopen op zo’n ‘marché aux puces’. Met een wandeling terug naar de Grote Markt sloten we nadien ons geslaagd weekendje Brussel af. Het deed deugd even kindervrij te genieten maar het was even fijn om nadien drie gelukkige deugnieten te zien zitten op het bankje aan het station wachtend op de terugkomst van mama en papa. O wat waren ze blij ons terug te zien (en wij hen ook)!

 

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *