Mountainbiketocht Kluisbergen

Na een lange inactiviteit was dit dus de eerste tocht na de Ardennes Trophy. Samen met enkele andere Fuerzanen waren we klaar om de toertocht van Kluisbergen af te haspelen. Een goede training vooraleer we volgende week richting Malmédy trekken!
Het begin van de tocht was alvast pittig te noemen! Verschillende flanken van de Kluis werden beklommen vooraleer er koers werd gezet richting Kwaremont. De Kwaremont-lus bracht ons naar Kalkhoveberg, Paterberg en de Oude Kwaremont. Nadien volgde een wat vlakkere stuk tot aan het Elenebos. Hier was het voor het eerst ploeteren in de modder. Eenmaal deze klus geklaard konden naar de Koppenberg trekken. Hier wachtte een bevoorrading die meer dan welkom was, want voor het eerst had ik last van krampen in mijn dijbenen. De tol van het weinige fietsen was duidelijk merkbaar. Na de Koppenberg kon ik nog even aansluiten bij de andere Fuerzanen maar richting Hotondberg was het vet van de soep. Ik moest de rol lossen en de laatste 12 kilometer bleken nog héél zwaar! Verkrampt klom ik nogmaals de Kluis omhoog om richting finish te trekken. Oef, aangekomen maar wat een domper met de Raid des Hautes Fagnes van volgende week in het vooruitzicht. Dit zal er echt afzien worden!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *