Stadsklassen Brussel

Afgelopen donderdag en vrijdag trok ik op tweedaagse naar Brussel met de leerlingen van de klas. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik  het hele programma kon mee volgen. In het verleden kwam ik al eens de bagage oppikken op vrijdagmorgen en maakte ik al eens de eerste dag mee. Nu kon ik samen met de klasgenoten genieten van begin tot einde! Nou ja, op het thuisfront moest ik dochterlief achterlaten met een longontsteking wat natuurlijk nooit prettig aanvoelt.

Op dag 1 trokken we op stadswandeling doorheen het centrum van Brussel en bezochten de de Sint Michiels en Goedele kathedraal, de koningsgalerijen, het Beenhouwersstraatje, Jeanneke Pis (jaja, ook die bestaat!), de Grote Markt en het Warandepark rechtover het Koninklijk Paleis. Na de middag bracht de gids ons dan naar de minder toeristische plekjes van de Marollen en de Zavel en kregen we sappige verhalen te horen over de geschiedenis van Brussel. Leerrijk was dit zeker! Een ritje met de metro bracht ons nadien naar onze overnachtingsplaats, de Waterman.

Spaghetti, een kwis en een vrij podium volgden elkaar op. Nadien werd er nog wat gedanst om uiteindelijk rond 23 uur de kamer op te zoeken. Stil werd het niet onmiddellijk maar moe zullen ze toch wel geweest zijn na een eerste intensieve dag!

Vrijdagmorgen, 05 uur: de eerste vroegelingen laten zich horen! Nog voor we goed en wel kunnen zeggen dat ze mogen opstaan zitten de meeste leerlingen al gekleed rond te huppelen in hun kamer. Goedemorgen allemaal! Als ze allen zo’n energie blijven behouden dan belooft het weer een schitterende dag te worden!

Op het programma staan een bezoek aan het Federaal Parlement en het Atomium. Als afsluiter volgt nadien nog een bezoek aan Manneken Pis en de Grote Markt. Helaas konden we geen kennis maken met een beroemde politieker tijdens ons bezoekje aan de Kamer en de Senaat. Wel was het aangenaam om even de plaats van de beroemdheden te zitten. Vooral de vraag “Waar zit Bart De Wever?” werd herhaaldelijk gesteld. Indien deze 12-jarigen zouden mogen kiezen, dan was de keuze duidelijk!

Een lange metrorit bracht ons nadien naar het pronkstuk van de wereldtentoonstelling uit 1958. De bollen blonken in het zonlicht en we mochten in de bovenste bol genieten van een prachtig uitzicht over Brussel en omstreken. Toen we met beiden voetjes weer op de grond stonden, kreeg ik echter een berichtje dat Marie nog steeds koorts had en waarschijnlijk moest opgenomen worden in het ziekenhuis. Dit zorgde ervoor dat mijn stadsklas ietsje werd ingekort want in plaats van de Grote Markt wachtte me de terugreis richting Wevelgem en kids. Een tweetal uur eerden dan voorzien. Tot ziens Brussel! En leerlingen: tot maandag, fris uitgeslapen en klaar voor de laatste schoolweken!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *