Wissant: rijden tussen de regendruppels.

Gisteren was er de Fuerza daguitstap naar Wissant. Om 07 uur werden we verwacht in clublokaal “de Mythe” voor de traditionele warme ontvangst met koffiekoeken en een kopje koffie of fruitsap. Toen al keken de wolken ons dreigend aan. Toen we zo’n kwartiertje later de auto in gang zetten en richting Wissant trokken begonnen de eerste druppels te vallen. Gedurende de volledige autorit kregen we niks anders dan felle regen en donkere wolken voorgeschoteld. De fiets moed zakte werkelijk in ieders schoenen en er werd al een noodfscenario bedacht in de vorm van lang aperitieven.
Maar toen we onze eindbestemming naderden bleef de regen achterwegen en zagen we zowaar een andere kleur dan ‘grijs’ aan de hemel! Tijd om de fiets op te springen en de plaatselijke routes te verkennen. Twee lussen van ongeveer 20 km brachten ons naar het binnenland van Wissant en maakten ons duidelijk dat het hier niet altijd even vlak was. Tweede vaststelling: het had hier wel degelijk serieus geregend want de paden zogen onze fiets vast aan de grond. Uiteindelijk konden we toch heel de tijd in droog weer fietsen. Op het einde zochten we nog even het panoramapunt op om nadien in snelvaart koers te zetten richting douches. De strakke wind en het barre weer zorgden er voor dat het toch genoeg was geweest. Of was het de oesters en de schuimwijn die ons op andere gedachten bracht? Hoedanook de après-bike mocht er zijn! Het was dan ook weeral eens een geslaagde daguitstap! Hier komen we zeker nog eens terug om te fietsen als de weersomstandigheden een pak beter zijn! Wissant, tot ziens!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *