Toertocht Brakel

Vanmorgen vroeg vertrokken naar Opbrakel om er de plaatselijke toertocht te rijden. De aankondiging op de website van mountainbike.be beloofde alvast veel goeds! Voor het eerst sinds lang konden we de ‘lange mouwen trui’ best wel gebruiken. Na een deftige lus rond Brakel ging de rit verder in de richting van Ronse. Na het muziekbos moesten we even de uitgestippelde route verlaten omdat een biker lelijk ten val was gekomen op het stuk richting “de Fiertel”. Uit ervaring weet ik dat deze strook er heel slecht en zelfs gevaarlijk bij ligt. De ambulance en de politie waren reeds ter plaatse om de ongelukkige fietsgenoot te helpen. Na een kleine onderbreking trokken we ons opnieuw op gang. We reden richting Ellezelles om nadien via het Livierenbos een extra lus te maken richting aankomststreep. Deze extra lus bleek eigenlijk het schoonste stuk van de route te zijn. Gaetan waagde zich nog even ‘off the track’ waardoor hij een verraderlijke looping maakte en pardoes op zijn rug belandde. Even snakte hij naar adem en was het schrikken.? Gelukkig kon hij nadien verder en konden we er achteraf nog eens goed mee lachen terwijl we genoten van een welverdiend pintje! Besluit: mooie tocht maar het mocht nog ietsje méér zijn. Voor de statistieken: 64 km en 1043 hm.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *