Ardennes Trophy 2006

Ardennes Trophy

– 05 juni 2006 –

Op Pinkstermaandag is er traditiegetrouw de moeder der Ardennenmarathons, nl. de Ardennes Trophy in het Luikse La Reid. Gedurende 80 km sturen ze jou naar alle uithoeken van Theux en schotelt de organisatie maar liefst 2300 hoogtemeters voor op een technisch hoogstaand parcours.

Van vorig jaar weet ik al dat je hier meermaals een klopje van de hamer kan krijgen en dat snel starten uit den boze is. Aangezien ik in de eerste box mocht starten en de overige Fuerzanen pas met de tweede sliert op pad mochten moest ik alleen rijden. Opgezweept door de sterke mannen kon ik niet aan de verleiding weerstaan om ook dat tikkeltje rapper te fietsen. Eenmaal voorbij de eerste en de tweede bevoorrading begon het zwaardere werk. Na de eerste splitsing van de 55 en de 80 km volgde er een deftige klim die mij een eerste keer naar adem deed snakken. Die snelle start brak me toen al zuur op. Gelukkig herleefde ik in de afdaling en kwam ik opnieuw met de nodige moed aan het kasteel van Franchimont. Deze klim lukte opnieuw wonderwel en even had ik het gevoel over het dipje te zijn. Dit was echter van korte duur. Juist na de autosnelweg volgde er een onmenselijk lange klim. Het bordje wees bovendien aan dat we nog 3 andere hellingen te goed hadden en dat de bevrijdende finish nog op 19 km lag. Lap! Dit zouden nog zware kilometers worden. Ik sleepte naar boven en had me voorgenomen op eigen tempo de meet te halen. Juist aan de top kwam Gerrit uit de achtergrond voorbijgevlogen. Hij vroeg om samen te rijden maar ook dit was niet meer haalbaar… . Tijdens de daaropvolgende afdaling herstelde toch nog iets en met nog 11 km voor de boeg goot ik een redbull, wat energiedrank achterover en deed ik me nog eens tegoed aan wat banaantjes. Deze extra energie bracht me nog heelhuids over de twee laatste klimmen. Na precies 5 uur fietsen reed ik over de meet. Moe, bekaf en toch wat ontgoocheld want mits wat beter te doseren zat er toch wat meer in.

Vorig jaar had ik een kwartier langer nodig maar lag het parcours er op sommige plaatsen wel vochtiger bij. Deze editie zal een les zijn voor volgend jaar en hopelijk lukt het me dan om er opnieuw 15 minuten minder lang over te doen.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *