De eerste schoolweken zitten er op voor Marie

De eerste schoolweken zitten er op voor Marie. Het werd een vlotte start maar toch merk je dat het schoolleven helemaal niet zo eenvoudig is voor zo’n kleine kleuter. Tijdens de schoolmomenten doet Marie flink haar best. Over de middag mag ze met papa mee naar huis om te eten en (uitgezonderd op vrijdag) trekt Marie nadien terug naar de klas om verder te spelen en te werken. Deze volle dagen in de school zorgen er wel voor dat Marie dikwijls uitgeteld is om 16 uur. Het durft wel eens gebeuren dat ze zelfs in dromenland vertoeft tijdens het korte autoritje terug naar huis. Tja, de vele indrukken vragen heel wat van zo’n startende kleuter.
Gelukkig gaat ze heel graag naar de klas.  Ook het avondlijke slaapritueel is sinds de school weer wat moeilijker. Zo moet papa of mama boven blijven of roept Marie tot haar broer ook naar bed gaat.
Maar ook Mats had het in het begin moeilijk met de schoolstart van zijn zus. Hij miste zijn grote zus in zijn vertrouwde Petoeter-omgeving en weende dan ook wanneer Marie hem ‘s morgens uitwuifde om naar school te vertrekken. Gelukkig is dit reeds voorbij en amuseert Mats zich weer rot bij Petoeter. Bovendien vindt hij er ook een poster terug van zijn grote vriend ‘Bumba’.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *