Muziek

Optreden Niels Destadsbader

Na heel veel (corona)uitstel was het bijna weer van dat! Net op de valreep mocht het concert van Niels nog doorgaan. Vanaf maandag worden de grote concerten opnieuw aan banden gelegd maar dit weekend mag het nog even. Mama had nog even een moreel gevechtje met het resultaat van haar PCR-test maar uiteindelijk konden Daisy en Stiene haar toch overtuigen om de auto in te stappen en rtichting Sportpaleis te trekken. Tot groot jolijt van Mats en Marie die ook meegingen. Clara en ikzelf maakten ons op voor de grote finale van K2 zoekt K3 en het smullen van lekkere pasta van de Pastabar want zo had Clara deze avond gepland. En zo verliep ook de avond 😉.
In Antwerpen kreeg Joke toch het gunstige resultaat van haar test door en kon ook daar het feestje beginnen. Een bijna drie uur durende show doorspekt met FC De Kampioenen en de grootste hits van Niels. Ja, ze hebben zich geamuseerd! En wij? Wij zagen Julia als nieuw K3’tje aantreden en gingen nadien ons bedje in.

Zesde Metaal met Mats

Nadat we gisteren de avondversie konden meepikken van het Zesde Metaal in een uitverkochte Kreun – wat trouwens een meer dan schitterend optreden was – was het deze namiddag aan Mats en mezelf voor de kinderversie. Een concertje voor een jong publiek waarbij de papa’s en mama’s als begeleider mochten meegenieten. Het werd een leuk, luchtig uurtje muziek waarbij er gezwaaid werd met de schoenen, meegezongen en gezwaaid. ‘t Is zeker nog nie ‘ol na de wuppe’ want zelfs de kleinste supporters brulden vrolijk mee. Het is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar en zelfs na twee dagen op een rij blijft deze band me meer en meer boeien. Chapeau!

Bear's Den

Gisteren mochten we op de eerste rij genieten van het optreden van Bear’s Den in Vorst Nationaal. Na een slome opwarmer van de Australische Gordi mochten de mannen uit Groot-Brittannië hun opwachting maken. Het concert werd afgetrapt met ‘Dew on the vine’ waarna er al snel de meer rustigere toer werd opgegaan. De nummers uit de laatste EP (The Star of Bethnal Green, Only Son of the Falling Snow), Crow en een akoestische versie van Isaac zorgden voor kampvuurmomentjes.
Naar het einde van de set mochten de stekkers weer in de gitaar en zorgden de fantatstische trompetten voor schone versies van Laurel Wreath en Auld Wives. Andrew en zijn vrienden hadden er duidelijk zin in en ook wij, het publek, genoten met volle teugen. Op de intiemere momenten kon je een speld horen vallen in de zaal terwijl de uitsmijters ‘Above the clouds of Pompeii’ en ‘Agape’ het publiek in vuur en vlam zetten. Merci, Bear’s Den voor de leuke muzikale avond!

Uitreiking Mia's

Het begint een traditie te worden om de uitreiking van de Mia’s bij te wonen in Paleis 12. Ook dit jaar waren Viktor en ikzelf paraat in Brussel. Het werd een mooie show met toffe versies van Laura Tesoro, Niels en Tourist Le MC, Clouseau en Lost Frequencies. Jammer dat de grote winnares Angèle niet aanwezig was. Zo misten we toch de live versie van de ‘hit van het jaar’.

Concertje Ibe

Om de herfstvakantie in te zetten mochten we naar Piano’s Maene om er een exclusief concertje bij te wonen van Ibe. Het werd een zeer aangename kennismaking met deze jonge pianovirtuoos. Een uur lang mochten we genieten van zijn zang- en pianotalent. Een prima motivatie om zelf nog beter te leren spelen. Bedankt piano’s Maene voor de uitnodiging!

Rock Werchter

Laten we de vakantie eens starten met een weekendje Werchter. Waw, wat was dit al zéér lang geleden om nog eens de geur van een festivalweide op te snuiven. Rock Werchter oogde dit jaar aantrekkelijk met mijn goede vrienden van The Cure en Mumford and Sons. Bovendien kan ook Bear’s Den me enorm bekoren en vond ik Beirut ook een heuse ontdekking. Ook al slaat de vermoeidheid toe bij op het einde van het schooljaar, dit was een mooi verlengstukje en zeker de moeite waard! De muziekkriebels namen het weer even over net zoals vroeger. Merci Werchter voor een schitterend vakantiebegin!

Proeven van klankkriebels…

Vandaag kon je in het park terecht om even te proeven van klankkriebels van SAMW Wevelgem. Een zoektocht doorheen het park bracht je bij verschillende muziekinstrumenten die je even mocht uitproberen. De jeugdharmonie C-Barré warmde het geheel op en sloot ook dit initiatief af. Marie in actie dus! Clara en Mats trokken intussen door het park om te blazen en te trommelen. Piano spelen zat er helaas niet bij… maar toch genoten ze van dit gebeuren op hun eerste vakantiedag. Muziek, zon en vakantie: wat wil een mens meer!