Losse berichten

Eventjes naar Kortrijk

Terwijl Marie met haar vriendinnen de kerstvakantie inzette op de schaatspiste op het schouwburgplein, gingen Clara en ikzelf op stap doorheen Kortrijk. Een wafeltje van het Wafelatelier deed ons even opnieuw opwarmen. Na wat wandelen en binnengluren in de Standaard boekhandel spraken we terug af met de tienermeiden om huiswaarts te keren. Dit verliep echter niet van een leien dakje aangezien de autosleutel geen kick meer gaf. Gevolg: sleutel niet gedetecteerd en een auto die niet wou starten. Gelukkig werden Marie en haar vriendinnen opgehaald en kwam ook Joke richting Kortrijk. Nadat ik een nieuw batterijtje kon op de kop tikken in een winkel van fototoestellen kon ik eindelijk ook huiswaarts trekken. Oef, geen autopanne maar enkel een plat batterijtje.

Optreden Niels Destadsbader

Na heel veel (corona)uitstel was het bijna weer van dat! Net op de valreep mocht het concert van Niels nog doorgaan. Vanaf maandag worden de grote concerten opnieuw aan banden gelegd maar dit weekend mag het nog even. Mama had nog even een moreel gevechtje met het resultaat van haar PCR-test maar uiteindelijk konden Daisy en Stiene haar toch overtuigen om de auto in te stappen en rtichting Sportpaleis te trekken. Tot groot jolijt van Mats en Marie die ook meegingen. Clara en ikzelf maakten ons op voor de grote finale van K2 zoekt K3 en het smullen van lekkere pasta van de Pastabar want zo had Clara deze avond gepland. En zo verliep ook de avond 😉.
In Antwerpen kreeg Joke toch het gunstige resultaat van haar test door en kon ook daar het feestje beginnen. Een bijna drie uur durende show doorspekt met FC De Kampioenen en de grootste hits van Niels. Ja, ze hebben zich geamuseerd! En wij? Wij zagen Julia als nieuw K3’tje aantreden en gingen nadien ons bedje in.

Marlies is er 18!

Morgen is Marlies 18 jaar. Dit moet natuurlijk gevierd worden. In deze vervelende coronaperiode is dit niet zo evident maar toch mogen we met zijn allen naar de Bluberry Hill afzakken om er het sportieve aan het feestelijke te koppelen: een stukje taart, een kliminitiatie, een lekker etentje en daarna de kans om de benen te strekken op een streepje muziek!
Uiteindelijk hielden we het bij een bescheiden kliminitiatie en bleven de danspasjes achterwege. De taart en de lekkere friet / stoofvlees werden dan weer wel met vele graagte verorberd. Het jonge volkje gooide wel de beentjes los en ging door tot na middernacht om zo toch die verjaardag ‘live’ te kunnen vieren. Proficiat, Marlies!

Bakken met Clara

Op het einde van deze herfstvakantie halen Clara en ikzelf nog eens onze bakkunsten boven. We maken lekkere wafels en een broodpudding. Altijd spannend om het eiwit op te kloppen en te checken of dit wel stevig genoeg is. 🙃
Gelukkig was dit wel het geval en … o ja, de wafels en de broodpudding smaakten heerlijk!

Aflossingsmarathon

Met de collega’s van SPWe-Basis namen we vandaag deel aan de aflossingsmarathon van de Joggingclub. Met een team van 5 lopers moest er 42 km worden gelopen in een zo snel mogelijke tijd. Je mocht zoveel wisselen als je wou gedurende het evenement. Aangezien de meesten onder ons gewoon zijn van een duurloopje te doen en minder explosief zijn kozen we er eerst voor om meerdere toertjes na elkaar te lopen. Deze strategie werd al snel overboord gegooid toen bleek dat het echt wel ‘spurten’ was om mee te kunnen en dat het veel effectiever was om een toertje ‘gas te geven’ om daarna wat te rusten. Samen met Viktor, Hannelore, Stiene en Hans liep ik onder de naam van de SPWe-Basisrunners. Na zo’n 3 uur 10 minuten hadden we onze marathon afgewerkt. Zelf waren we zeer tevreden met deze puike prestatie en eindigden we uiteindelijk op de 21ste stek. Merci sportieve collega’s om dit samen mogelijk te maken!

Nieuwe loopschoenen

Na meer dan 1000 kilometers op mijn eerste paar loopschoenen was het tijd om een nieuw stel ‘vrienden’ aan te schaffen. Waar kan je daarvoor beter terecht dan bij Sport Lauwers? Ik kreeg een heel duidelijke uitleg over de verschillende soorten loopschoenen en kon meerdere exemplaren testen. Uiteindelijk werd het nu geen Asics meer maar een schoen van Brooks. Heel benieuwd wat dit wordt! Het eerste loopje gaf me alleszins weer de nodige veerkracht waardoor ik precies op kussentjes liep. Let’s go! We zijn weer vertrokken voor de volgende 1000 kilometer.

KSA kamp

Eind augustus maken de kinderen zich traditiegetrouw klaar voor het KSA kamp. Dit jaar was dit zo voor alle drie de kinderen. Ook Clara besloot het grote kampavontuur te beleven met haar vriendinnen. Op vrijdag en zaterdag wuifden we achtereenvolgens Mats, Marie en Clara uit. Aangezien Marie al bij de ‘ouderen’ zit mocht ze immers al een dagje eerder vertrekken. Op die manier kan ze de dag nadien Clara verwelkomen op de kampplaats. Ook Mats zit niet ver uit de buurt want beide kampplaatsen liggen op een boogscheut van elkaar: Bree en Dilsen-Stokkem. Wie weet lopen ze elkaar wel tegen het lijf?