Wat een treinavontuur!

Marie sprak er al een tijdje over :  “Met de trein naar de zee hé, mama?  Morgen hé?” Als mama ook in vakantie is, zeiden we steeds.  Vrijdag zei ik natuurlijk tegen Bert : “Joepie, vakantie!” Waarop Marie direct zei : “En nu met de trein hé, mama? Joepie! Morgen hé?

Treinavontuur

Vandaag was het dan ook eindelijk zover! Marie vol enthousiasme en eigenlijk nog doodmoe, maar ’t was er niet aan te merken, want wie kan nu slapen als ze de volgende dag met de trein mag rijden? Marie was nog nooit zo snel klaar ’s morgens. We reden met de auto naar ’t station in Wevelgem om van daaruit naar de Zoo te reizen… Marie was geld waard! Eens op de trein gezet en de buggy op de trein gekregen (wat geen makkie was met Mats, de pick-nick en de verzorgingstas) nam Marie supersnel plaats op een zitje in de trein. In Kortrijk overstappen was opnieuw een heus avontuur en eens op de trein naar Antwerpen-Centraal dacht Marie dat ze bij iedere halte ging  wisselen van trein…Bespaar ons daar van! Marie genoot en bleef genieten toen we in de Zoo aankwamen.  Diertjes kijken vond ze SUPER!  Ze liep van het ene plaatsje naar het ander en stond geen moment stil. Ze zwaaide naar de giraffen, deed olifantengeluiden na, deed de pinguindans, gaf een dikke zoen aan de apen en riep alle slapende dieren wakker : “wakker worden!”.   Onvermoeibaar, ons dochter!  En Mats? Die genoot en lachte met de zotte stoten van zijn zus.

Rond 3 uur keerden we huiswaarts en mocht Marie eindelijk achterop in de dubbele buggy.  Ze legde haar hoofdje en viel al heel snel in slaap.  Veel heeft ze dus niet gemerkt van ons treinterugkeer-avontuur.  Een beetje vertraging, een spoorwissel en enkele overstappen met massa’s trappen verliepen vlekkeloos dankzij de goodwill van enkele medereizigers die graag een handje toestaken (waarvoor onze dank), want een dubbele buggy met twee slapende kids weegt echt massa’s!  In Wevelgem aangekomen zwaaide Marie nog even naar de wegrijdende trein : “Dag trein, tot de volgende keer!”

mama Joke.

1 Comment

  1. Ellen Bourgois

    Wat een avontuur! Een uitstapje met de trein moeten we zeker ook nog eens doen met onze Yarno! Dat zou hij zeker ook leuk vinden. Maar misschien wachten we beter tot Yenna wat groter is!

    PS: Leuke website trouwens!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *