Worldcup Houffalize

Een weekendje Houffalize is altijd iets om naar uit te kijken. Het kleine Ardense stadje aan de Ourthe moet zowat mijn meest bezochte vakantiebestemming zijn in eigen land. Reeds meer dan 10 jaar komen we naar hier afzakken om hét mountainbikefeest van het jaar mee te maken: de worldcup @ Houffalize! Nu de conditie zelf een heel pak minder is bestaat het weekend uit een gezellig tochtje in de wijde omgeving op zaterdagmorgen om nadien de verschillende wedstrijden mee te pikken rond het parcours. Enig nadeel: aangezien je zelf niet deelneemt kan je ook niet meer proeven van het spectaculaire parcours dat ze er elk jaar aanbieden. Alhoewel…  men is van plan om het wereldbekerparcours permanent toegankelijk te maken. Ik heb hier wel mijn bedenkingen bij: ofwel wordt dit parcours iets voor dummies ofwel zullen er toch heel wat bikers rare stoten beleven op deze moeilijke tracks.
De wedstrijden dan. Bij de dames steekt heel wat nieuw talent de kop op. Vorig jaar was dit al een deel het geval en keek ik toen al uit naar de prestaties van de Italiaanse Eva Lechner. (Ik kies er altijd wel een relatief nobele onbekende uit om aan te moedigen).
Ik was dan ook aangenaam verrast toen bleek dat Lechner samen met Fullana en Osl aan de leiding reed. Na een spannende wedstrijd haalde Lechner het uiteindelijk voor de Amerikaanse Wilow Koerber en Elisabeth Osl. Had ik maar een pronostiekje ingevuld…
Bij de wedstrijd van de mannen waren de winstkansen van Roel Paulissen al meteen weg na één meter koers. De Tsjech Kulhavy kwam ten val en hield de rest op die manier aan de praat. De enige die als een speer vertrok was Manuel Fumic. Hij reed dan ook tot de voorlaatste ronde aan de leiding. Achter hem startte José Antonio Hermida aan een serieuze inhaalrace. Tijdens de laatste ronde ging hij dan ook op en over Fumic. Spanje boven dus! Mijn favoriet Ralph Naef reed naar een verdienstelijke vijfde stek. Paulissen finishte uiteindelijk veertiende.
Tot slot: een mooi filmpje van Houffalize is te vinden via de website van Merida:

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *