Pijltjes volgen…

Gisterennamiddag dus de koersfiets opgesprongen met in het achterhoofd even tot in Kluisbergen te fietsen. Onderweg (tussen Bellegem en Dottignies) plots op pijltjes gestoten van een wielercircuit. Het leek me dan ook leuk dit even te volgen. Al vlug kwam ik tot de vaststelling dat de pijltjes er hingen voor de wielerwedstrijd dames “Grand Prix Wallonie” waaraan o.a. Emma Johansson en andere toppers deelnamen. Ik besloot dan maar de pijltjes te volgen niet wetende waar die me brengen zouden. Via Dottignies reed ik zo richting Warcoing en even later belandde ik op de “Col de la croix jubaru”, één van de weinige cols in ons land. Na nog wat langer de pijltjes te volgen kwamen de dames me plots achterna! Het sein om even halt te houden en te vragen aan een plaatselijke signaalgever hoe het circuit er wel uitziet. Blijkt dat er een grote lus is van 65 km gevolgd door een 5-tal plaatselijke rondes. Ik besluit (verstandig) om via de Mont Saint Aubert terug huiswaarts te rijden. De kilometerteller staat nu immers al op bijna 60 km. Uiteindelijk bereik ik terug Wilg 30 na een kleine 85 km en precies 3 uur fietsen.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *