Met Mats naar de match!

BruggeSupercupHet is al tientallen jaren geleden dat ik nog eens een voetbalwedstrijd bijwoonde in het Jan Breydelstadion. Deze editie van de Supercup was het ideale moment om dit goed te maken: op zaterdagavond, slechts 10 euro voor een ticket en bovendien een lift krijgen van en naar het stadion door de schoonouders. Wat moet een mens nog meer hebben! Mats ging ook voor de eerste maal mee kijken naar het voetbal en was al onder de indruk van de oefenvelden. “Zullen ze hier straks spelen, papa?”. Euh, neen, zoon, dat is daar achter die grote tribune!
Eenmaal binnen in het stadion gaf hij zijn ogen rijkelijk de kost en had hij alles opgemerkt. Zo zag hij een Braziliaanse vlag hangen, wist hij al dat Vanaken nummer 22 was en vroeg hij zich af waarom die Standard supporters steeds met hun rug naar het veld staan en zoveel lawaai maken.
Toen ook zijn klasgenootje Vik aanweizg was kon de pret helemaal niet op!
De match zelf was ook wel het zien waard en ondanks de achterstand maakte Club het in het begin van de tweede helft helemaal goed met een rush van Izquierdo en een magsitrale trap van Vormer. Jieha, de beker is voor Club!
En of we alles goed zagen! We stonden op de eerste rij bij de uitreiking van de trofee.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *