Strandplezier!

29 juli bannerOpstaan onder een blauwe lucht en een stralende zon. Op die manier krijg je er helemaal zin in om Bretagne verder te ontdekken. Vandaag stond in het teken van ‘zon, zee en strand’. Deze morgen  verkenden we de stranden rond de Aber Wrac’h. Door de getijden zijn deze abers (of riviermondingen) soms helemaal droog terwijl ze tijdens andere momenten bevaarbaar zijn met kleine bootjes.  We wandelden op de stranden van deze aber en konden zo zelfs te voet bij een oud fort geraken dat zich bij vloed midden het water bevindt. Helaas was de ruïne van het fort niet toegankelijk. Tussen de oester- (of waren het mosselbanken) door zochten we ons een weg naar het zachte zand. Het klimmen op de rotsen kon weer beginnen voor de kinderen! Dit zullen ze beslist als één van de leukste activiteiten beschouwen van deze reis in Bretagne.
In de namiddag was het dan tijd om de strandkledij aan te trekken en gewapend met emmer, schop, handdoek en zonnebril de kustlijn op te zoeken. Eerst legden we onze badhanddoek neer nabij de riviermonding waar de zee (of rivier) veel kalmer was maar waar je jou ook door een strook zeewier moest banen om in het water te geraken. Dit was niet zo aangenaam waardoor we al vlug de ‘echte zee’ opzochten. Zalig vertoeven met zicht op de Bretoense kust, voorbijvarende zeilboten, prachtige rotsen en … spelende kinderen. Maar brrr… wat was dit water koud! Goed om even te pootjebaden maar niet om een duik in te nemen. Toch amuseerden de kids zich rijkelijk: Marie werd even zeemeermin, Mats bouwde de kano van Jonas na en Clara genoot van elk korreltje zand dat door haar handen gleed. Een flinke douche bij thuiskomst was meer dan noodzakelijk om er weer tegenaan te kunnen, maar o wat hebben ze plezier beleefd!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *