Een heus piratenfeest!

feestMatsMats mocht vandaag eindelijk zijn feestje geven voor de vriendjes van de klas. Het werd niet zo maar een feestje, neen, het werd een heus piratenfeest! Getooid in zijn piratenoutfit stond Mats de klasgenootjes op te wachten. Nadat hij als een echte speurpiraat de schatten gevonden had mocht hij die openen. Wat was hij blij met al die leuke pakjes van de vrienden!
Tijd om de andere piraatjes klaar te maken voor het grote avontuur! Vlug een sjaaltje op het hoofd, wat schmink op de snoetjes, laarzen aan en op schattenjacht! Er zou namelijk een schat te vinden zijn in het domein ‘Bergelen’. Die schat kan je vinden als je de zes puzzelstukjes vindt van de schatkaart. Als echte kaartlezers trokken we op pad en ontdekten al gauw enkele puzzelstukken. Onderweg oefenden we nog onze piratenspieren door een partijtje touwtrekken of gooiden we de kanonbal van onze voet tijdens ballonnetjestamp. Na een flinke zoektocht vonden we uiteindelijk de zes puzzelstukken en wisten we dat we de schat moesten opgraven tussen de omgevallen boomstammen. Gewapend met schoppen en met onze handen werd er gegraven. Niet veel later vonden we een kist vol muntstukken. Waw! We zijn rijk! Rijk aan chocolademunten! Als beloning voor deze superinspanning van de piraatjes mocht er nog flink gespeeld worden op het speelplein en werden er nog vlug enkele kampen gebouwd. Toen de buikjes knorden keerden we huiswaarts om te smullen van lekkere pannenkoeken. Oververdiend na zo’n zoektocht!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *