België – VS

belgievsDinsdag 01 juli. De eerste vakantiedag en toch een dag vol spanning. Om 22 uur spelen onze Rode Duivels tegen de Verenigde Staten voor een plaats in de kwartfinale. Voetbal interesseert me normaalgezien matig maar ditmaal zorgt het zelfs bij iemand met wielerbloed voor de nodige adrenaline. Ik herinner me dat ik bijna vier jaar geleden opnieuw de smaak van onze nationale ploeg te pakken kreeg. Het ging toen om een wedstrijd tegen Oostenrijk in de campagne voor het EK 2012. Een berichtje daarover vind je hier terug.
Nu bijna 4 jaar later is de nationale ploeg een marketingmachine geworden die iedereen meeneemt in zijn glorietocht. De auto’s, gevels, fietsen, winkeletalages, … zijn allemaal getooid in onze driekleur. Iedereen leeft mee en geniet van deze momenten. Alleen daarom mag dit van mij nog lang blijven duren. De slogan ‘tous ensemble’ klinkt goed en maakt iets los bij de mensen.
01 juli 2014 om 22.00 uur zat iedereen dan ook nagelbijtend voor het televisiescherm. Het werd een wedstrijd vol spanning en kansen. Verlengingen waren de beloning om nog langer te genieten van zoveel moois maar ook om velen zenuwziek te maken. Uiteindelijk zorgden Debruyne en Lukaku voor de verlossing. Oef! Maar die Amerikanen gaven zich niet gewonnen en stelden nog even op orde op zaken door snel tegen te scoren. Zo kon de spanning aanhouden tot de 120ste minuut en de ontlading achteraf nog intenser. Bedankt Duivels voor zoveel voetbalplezier, spanning en genot! Dit was top!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *