Doop Clara

11 augustus. Je bekijkt de kalender en je merkt dat het de heilige Clara is. Leuk, want net op die dag wordt onze lieve kleine meid Clara boven de doopvont gehouden. Wat een toeval! In het thema “puzzel” zorgden we zelf voor de inhoud van de doopviering. Een inleidend tekstje zette meteen de juiste toon:  “Zo’n dikke 5 jaar geleden reden we met onze riksja naar deze kerk.  Vooraan stond toen een tandem.  Precies een jaar nadien stond diezelfde fiets hier opnieuw voor de deur maar dan met een kinderzitje erbij.  Vandaag hadden we beter een echte billenkar gebruikt, want ons gezinnetje is intussen aangedikt tot mama, papa en drie flinke kindjes.  Met de geboorte van Clara is voor ons de puzzel compleet!

Een  puzzel  van vijf stukjes. Elk stukje heel verschillend maar samen een mooi geheel.  Sommige stukjes hebben hoekige randen, andere zijn eerder afgerond.  Dat is net zo met ons gezin.  We hebben allemaal verschillende interesses, verschillende groottes, verschillende karakters, maar we hebben elkaar nodig om onze puzzel compleet te maken.  Samen vormen we, ondanks onze verschillen, één geheel.  Wist je dat elk puzzelstukje ongeveer dezelfde omtrek heeft?  Ieder stukje van de puzzel  is even waardevol.  

 

De grote en de kleine stukjes passen mooi in elkaar.  Meer zelf, ze geven elkaar zo de nodige steun.  Puzzelstukjes passen of schuiven in elkaar… Ook in ons gezin schuiven de verschillende karakters, de talenten en  de taken in elkaar.  Pas als alle stukken van de puzzel mooi in elkaar gehaakt liggen, krijgen we het volledige beeld van de puzzel te zien.  Een mooie foto waar we trots op zijn.”
Het werd een geslaagd feest met mooi weer, lekkere hapjes klaargemaakt door mama Joke en veel speelplezier voor de kids. Proficiat Clara, hopelijk zijn jouw volgende feestjes allemaal even tof!

3 Comments

 1. jan hellebuyck

  Joke

  Graag hadden wij voor de doop van onze zoon Sam gewerkt met het thema ‘puzzel’. Op je site staat een mooie tekst hierover. Heb je ivm dit thema nog teksten die ik eventueel zou mogen gebruiken?

  Met vriendelijke groet

  Jan Hellebuyck

 2. Ann

  Beste,
  Voor onze huwelijksmis hebben we het thema puzzel gebruikt. We zouden dit nu ook graag gebruiken als thema voor doopviering. Hebben jullie nog teksten hierrond?

  Alvast bedankt!
  Mvg,
  Ann

 3. Annelies

  mooie en zinvolle tekst!
  wij hebben een tweeling en ik ben ook een doopviering aan het maken rond het thema puzzel. kun je me jullie doopviering eventueel bezorgen?
  bedankt!

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *