Raid des Hautes Fagnes

De mooiste marathon in België! Anders kan je deze tocht niet omschrijven. Reeds voor de zesde of zevende keer sta ik hier aan de start van deze schitterende Ardennenmarathon. Dit jaar koos ik opnieuw voor de 90 km. Wetende wat er zoal op het menu staat (en vooral in de laatste 15 km) besluit ik rustig van start te gaan. De startklim ligt me wel in Malmédy en daardoor schuif ik toch al wat op naar de voorste gelederen. Eenmaal de afdaling begint schakel ik over naar een veiliger en rustiger tempo. De wijzigingen in het parcours zorgen er voor dat we sneller aan Ferme Libert komen en dat we ook op een andere manier naar de splitsing van de 65 en de 90 km rijden. Gelukkig werd de schitterende (wandel)passage langsheen het beekje behouden! Ik slaag er in om steeds voor een vrouwelijk duo te fietsen van het Smart Cycling Team. Op de passage aan de Hoge Venen duiken ze met een snelvaart af richting de vallei en verderop Reinhardstein. Hier raak ik ze even uit het vizier. Met het kasteel in zicht (na een schitterende en lange klim) kom ik toch opnieuw in hun spoor. Helaas niet voor lang want aan de bevoorrading neem ik de tijd om wat energie naar binnen te werken terwijl de dames hun tocht verder zetten. Na het kasteel volgt immers nog een zware 24 km met o.a. 3 deftige klimmen! Ik voel me nog verrassend fris en besluit na een korte stop de rest van de toch aan te vatten. Klim na klim behoud ik het goede ritme en voor ik het goed en wel besef zijn we aan de laatste serieuze helling van de dag. Nog even rijd ik verkeerd juist voor de schitterende singletrackafdaling uit het bos. Uiteindelijk kom ik na 5 uur en 35 minuten over de streep op een 51ste stek algemeen en als 20ste master1. Ik ben best tevreden met dit resultaat, vooral omdat ik vrij fris aan de finish kwam. Zelden voelde ik me gedurende 90 km zo goed. Wat een verschil met de Ardennes Trophy van zo’n twee weken geleden! Jammer dat het nu even windstil is op marathongebied. Toch even kijken of we nog ergens eentje kunnen meepikken… .

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *