La Filip Meirhaeghe 2005

La Filip Meirhaeghe – Vielsalm

– 03 juli 2005 –

We zakken weeral eens af naar de Ardennen. Dit weekend staat de Filip Meirhaeghe op het programma. Geen nieuwigheid want het is reeds de vierde maal dat we afzakken naar dit Ardennendorpje. De organisatie is optimaal: je kan pasta eten à volonté voor de luttele prijs van 7 euro, je tent poot je neer naast de aankomstlijn en je wordt in het Nederlands aangesproken. Een dikke pluim voor de organisatie dus…

De wedstrijd zelf was dit jaar op een compleet ander parcours dan vorig jaar. Voor de eerste maal nam ik me voor om de marathonafstand van 130 km te rijden. Dit betekende dat je eerst de lus van de 100 km afwerkt, over de finish bolt en nadien terug vertrekt voor de lus van de 30 km. Dit is wel een morele evenwichtsoefening om na 100 km niet op te geven als je de overige bikers ziet genieten van een frisse pint en de nodige rust. Maar kom, we zouden doorzetten en de tweede lus ook tot een goed einde brengen.

Het parcours zelf was over brede bospaden die er behoorlijk droog bij lagen. De klimmetjes vielen best mee maar volgden elkaar toch wel in sneltempo op. Op het einde wacht dan zoals gewoonlijk de slotklim naar de antennemast om nadien via het grasveld af te dalen naar de meet. De ganse dag reed ik nogal vermoeid rond (een beetje te veel van het goede misschien de laatste weken?) maar zette toch door. Op de slotklim van de eerste lus moest ik mijn kompaan Gerrit laten gaan en twijfelde ik even om de 130 km te rijden. Aan de meet raapte ik echter mijn moed samen en met een bemoediging erbij van Joke startte ook ik voor de overige 30 km. Tot mijn verbazing vond ik mijn tweede adem en dook na een 120 km plots Gerrit voor me op! Ook hij had een zwak momentje gekend. Bijna samen begonnen we aan de laatste kilometers van de dag. Op de onvermijdelijke slotklim moest ik toch nog een gaatje laten en finishte ik als 45ste in 7u06 min. Gerrit was een kleine minuut voor mij over de meet gebold.

Het tellertje wees een gemiddelde aan van meer dan 18 km/u en dit met 2861 hm in de benen. Op zich niet slecht na een vermoeide dag. We zijn klaar voor de extreme afstand in Bouilon van volgende week.

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *