La Filip Meirhaeghe

La Filip Meirhaeghe Mountainbike Marathon – Vielsalm

– 04 juli 2004 – (chrono 100 km)

Wat een vakantiebegin! Terwijl in het nabije Luik de Tour op gang wordt geschoten, rijden wij met de Caddy langsheen de Vurige Stede om ons een weg te banen naar Vielsalm. Voor de derde maal trek ik naar dit Ardennendorp om er de Meirhaeghe te rijden. Van vorig jaar wisten we al dat er de avond voordien bitter te weinig te beleven valt rondom de startplaats. Toch hadden ze dit jaar wel een terrein voorzien om er je tentje neer te poten en er rustig de nacht door te brengen. Bovendien kon je er nog een spaghetti à volonté krijgen voor de luttele prijs van 6 euro. Wat moet een mountainbiker meer hebben?

De rit zelf was dit jaar volledig vernieuwd. Je kon er – voor de eerste keer – ook 130 km afhaspelen. Die mannen vertrokken om 08.00 uur. Ook Gerrit mengde zich onder dit volkje. Ikzelf vertrok een halfuurtje later om 100 km doorheen de bossen te rijden. En dat was het wel! Een fantastisch parcours met heel veel boswegen, leuke afdalingen en hier en daar een technische passage. Over de afgelegde paden kan ik jamergenoeg niet veel vertellen want het gebeurde slechts zelden dat we een dorpje doorkruisten zodat ik in de verste verte niet weet waar we overal door reden. Helemaal op het einde stuurden ze ons wel nog een bosweggetje in om nog eens fors uit te halen. Een pittig klimmetje aan de rand van een wandelpad met op het eind een serieuze kuitenbijter die je er van moest overtuigen dat de kuiten toch al wat zuur hadden verzameld. Nadien volgde de gekende afdaling door de wei naar de finishDit jaar tikte de klok iets meer dan 5u30 minuten, maar dit was bijna een uur beter dan vorig jaar! In de uitslag ben ik terug te vinden op een 112de plaats van de 341 deelnemers. Bovendien mocht ik naar de finish rijden in het wiel van de derde dame: Kristien Nelen.

Dit was alvast een flinke training met het oog op het zware werk van de Salzkammergut van volgende week…

Leave a Comment

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *