Monthly Archive: maart 2019

Gent-Wevelgem

Feestdag in de gemeente. Feestdag in wielerland. Traditiegetrouw neem ik de ochtendshift voor mijn rekening bij de start van de heren in Deinze. Vroeg uit de veren (met het uurtje minder slaap wegens zomeruur) om rond 07 uur al aan te komen aan de Brielpoort. Frisse, grijze lucht wacht straks op het gezelschap van bussen, ploegleiders, renners en toeschouwers. Nadat het circus rond 11 uur op gang werd geschoten was het tijd om naar Wevelgem te trekken. Samen met de kinderen ging ik al even de sfeer opsnuiven voor de aankomst van de dameswedstrijd. Op de eretribune zagen we de dames sprinten voor de zege! Uiteindelijk gingen de bloemen naar de Nederlandse Kirsten Wild. Al hadden we die liever gegeven aan Letizia Paternoster. Alleen voor zo’n naam al! Zij wou nadien heel lief op de foto met de kinderen. Sjiek zeg!
Toen het grote geweld van de profrenners hun intocht maakte keken we op de buis hoe Kristoff de zege pakte. Wat een verrassing.
De feestdag mochten we nog leuk afsluiten met een hapje en een drankje op de receptie. Na deze uitnodiging na vele jaren aan mij te laten voorbijgaan trokken we nu wel eens richting Porseleinhallen. En ja, ook dat was de moeite: feest op z’n best! Vive le vĂ©lo!

Wandeling rond Palingbeek

Vandaag genoten van een mooie en leuke wandeling rond de Palingbeek. Via de beek zelf trokken we naar Caterpillar Crater en Hill 60. Deze streek is echt wel meer dan de moeite. Telkens ik hier wandel voel je de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog maar geniet je ook van de rust en de mooie uitzichten. Leve de Westhoek!

Ook Clara trekt er op uit.

Na Mats en Marie was het nu de beurt aan Clara om op weekend te trekken met de KSA. Superenthousiast ging ze met haar vriendinnen richting Watou. Amai, wat een stoere meid is dat zeg! Op het einde van het weekend bleef ze even vrolijk maar waren de batterijen toch wel wat plattekes… maar ze had zich rot geamuseerd!

KSA weekend

Zowel Mats als Marie trokken op KSA weekend bij de start van deze krokusvakantie. Mats trok met de Piepers richting Zonnebeke (het Lotegat), terwijl Marie naar de Karmel trok in Brugge. Beiden genoten ze een weekendje lang van het avontuur en de buitenlucht, de vrienden en vriendinnen. Maar of dit voldoende zal zijn om straks de grote reis van het kamp mee te willen maken? Daar vrees ik wel nog voor … .